Raster wordt continu betrokken bij complexe projecten in industriële automatisering. Ons team is gespecialiseerd in Productie Automatisering en Proces Automatisering projecten.

Productie automatisering

Inzet van de nieuwste generaties PLC’s, robots, servomotoren en scada-software zorgt voor hogere snelheid, nauwkeurigheid, stabiliteit, flexibiliteit en per saldo lagere kosten. Daarnaast maakt automatisering het mogelijk om productieprocessen real-time en op afstand te monitoren. Het team is op basis van de ervaring en diepgaande kennis van de markt in staat proactief mee te denken met het productontwikkelings-proces. Ook koppelingen met MES en ERP-systemen is bekend terrein.

Proces automatisering

De besturing van een installatie bestaat in de regel uit dedicated controllers die meetgegevens en statusinformatie uit het proces verzamelen en, met in de besturingssoftware vastgelegde regel- en besturingsalgoritmen, de stuuracties bepalen. De controllers zijn gekoppeld en dikwijls redundant uitgevoerd. Ze zijn van het type DCS (Distributed Control System), PLC (Programmable Logic Controller) of embedded controller.

Raster is onderdeel van ICT Group.

© Copyright 2021 Raster Industrial Automation, an ICT Group company